СЕМЕСТРОВИЙ ПЕРЕГЛЯД — ВАЖЛИВА СКЛАДОВА ЕФЕКТИВНОСТІ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ

Ось і добігла до краю перша половина 2014/2015 навчального року, а це означає, що настав час проаналізувати роботу навчального закладу у І семестрі за основними напрямками діяльності. Один з головних таких напрямків — навчальний процес, а важлива складова його ефективності - своєчасний і неупереджений контроль за якістю підготовки учнів. Викладач оцінює роботу своїх вихованців на кожному уроці, а от на семестрових переглядах, двічі на рік, — у грудні і травні, такий контроль здійснює увесь педагогічний колектив школи.

Слід зазначити, що до семестрових переглядів і педагоги, і учні ставляться дуже серйозно і відповідально, однак це не заважає їм напередодні події у кожному класі створити особливу, піднесену атмосферу свята творчої праці. Отак, у поєднанні копіткої праці з творчим піднесенням, і підійшли наші вихованці до семестрових переглядів їх робіт, що відбулися — у молодших класах — 29, а у старших — 30 грудня 2014 року.

На підставі перегляду можна сказати, що, як завжди, гарний результат показали учні молодших класів: їх роботи, виконані у світлій життєствердній кольоровій гамі, сповнені радістю і оптимізму. Цікаві рішення під час виконання завдання з композиції знайшли учні 6-х класів (викладач Тарєєва О.Є.). Ця серія робіт з декоративного живопису на кольоровому картоні під назвою “Ми — українці” викликала непідробну зацікавленість у викладачів. Неординарні рішення для виконання своїх графічних робіт на тему: “Мистецька абетка” знайшли також і учні 7-х класів (викладач Маріненко Н.Г.). Роботи семикласників відзначалися нетрадиційністю графічних технік і матеріалів. Кожен із учнів виконував індивідуальне завдання — сторінку до книги-абетки, але загалом ця робота була колективною і по завершенні сприймалася цілісно. Порадували високим рівнем своєї підготовки і учні 8-х класів (викладач Недавня О.В.), зокрема, серія робіт під назвою “Підводний світ” у техніці холодного батику, на думку педагогів, виконана майстерно і професійно.

Тож, успіхи наших вихованців і випускників, творча, цікава і затишна атмосфера у закладі свідчить про те, що на сьогодні педагогічний колектив працює з повною самовіддачею. В свою чергу це додає впевненості - Ізюмська дитяча художня школа й надалі займатиме гідне місце в системі початкової художньої освіти України.

Кiлькiсть переглядiв: 253

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.