ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ХУДОЖНИКА

Щороку другу неділю жовтня, на яку припадає Всеукраїнський День художника, в Ізюмі відзначають по-особливому. Це й зрозуміло, адже Ізюмщина — батьківщина багатьох відомих майстрів пензля. Цьогоріч свято набуло особливого значення, бо у жовтні виповнилося 160 років від дня народження найбільш відомого з них, - С.І. Васильківського. Тож зрозуміло, що урочистості, які відбулися в міському палаці культури у п'ятницю, 10 жовтня, під патронатом Героя України, Народного депутата України В.М. Остапчука, пройшли під знаком саме цієї події.

Педагоги і учні Ізюмської дитячої художньої школи, яка з гордістю носить ім'я нашого видатного земляка, до свята художників і всіх цінувальників образотворчого мистецтва готувалися заздалегідь: в школі був розроблений новий сценарій проведення посвяти в “юні художники” учнів 4-х класів, що традиційно відбувається в цей день, відібрані кращі роботи вихованців для проведення виставки учнівських робіт у вестибюлі міського палацу культури, створений відеоролик про творчість С.І. Васильківського і роботу навчального закладу за останні три роки, придбані додаткові аксесуари для сценічного образу “юних художників” та ін.

В зазначений час велика зала міського палацу культури була переповнена. На свято прийшли не лише ті, хто за допомогою пензля і фарб втілює в полотна поезію душі, а й представники інших творчих осередків, школярі, вчителі, місцеві депутати та керівники міста. З цікавістю і великим задоволенням гості оглянули спільну виставку дитячих робіт вихованців Ізюмської ДХШ та міського Будинку дитячої і юнацької творчості. Та все ж, на думку більшості присутніх, справжньою “родзинкою” дійства стала зворушлива церемонія посвяти в “юні художники”, у якій тим, хто тільки почав опановувати ази образотворчого мистецтва в художній школі, свої побажання і настанови у дещо гумористичній, дружній і доброзичливій атмосфері давали учні випускних класів ІДХШ.

Всіх присутніх у залі зі святом привітав Віктор Миколайович Остапчук, він передав вітальну адресу ізюмським живописцям від свого давнього друга, голови Харківської обласної спілки художників Віктора Ковтуна, і вручив учням 4-х та 8-х класів ІДХШ спеціальні пам'ятні сувеніри “Юний художник”. Свої вітання висловили також перший заступник Ізюмського міського голови Ю.П. Червінський і начальник управління культури Ізюмської міської ради О.І. Яснова.

Під час урочистостей за вагомий внесок у виховання підростаючого покоління, активну просвітницьку діяльність і підготовку учнів до різноманітних конкурсів міжнародного й вітчизняного рівнів Подяку від Народного депутата України і цінний подарунок від громадської спілки “Соціальний Рух Поваги” отримала викладач образотворчого мистецтва ІДХШ О.В. Недавня. Подяки від Ізюмського міського голови отримали також викладачі школи О.Є. Тарєєва і В.Т. Сорока. Крім того, за високі результати у навчанні та активну участь у фестивалях і конкурсах Грамотою міського управління культури була нагороджена учениця 8-го класу ІДХШ Валерія Ісіченко.

Подарунки на свято отримала й Ізюмська дитяча художня школа ім. С.І. Васильківського. За ініціативою Героя України, Народного депутата України В.М. Остапчука Громадською Спілкою “Соціальний Рух Поваги” були закуплені і встановлені в одному з класів-майстерень два метало-пластикових вікна, а до шкільної бібліотеки надане унікальне видання - Альбом “Харківщина мистецька”, в якому віддзеркалені головні тенденції розвитку образотворчого мистецтва в нашій країні на сучасному етапі.

Урочистості завершилися святковим концертом відомої української співачки Аліни Гросу, яка на запрошення В.М. Остапчука завітала цього дня до нашого міста.

Кiлькiсть переглядiв: 911

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.