СЛОБОЖАНСЬКИЙ ХОРОВОД

Педагоги ІДХШ - О.Є. Тарєєва, О.В. Недавня і Я.А. Міщенко під час створення композиції з ляльок-мотанок

З 15 квітня по 29 серпня 2016р. в нашій області у три етапи, в рамках культурно-мистецьких заходів приурочених до 25-річниці Незалежності України, проходив обласний конкурс з виготовлення ляльок-мотанок “Слобожанський хоровод”. Основним завданням заходу було створення виробу традиційного мистецтва - композиціії з ляльок-мотанок, яка відображає особливості жіночого та чоловічого традиційного народного одягу, притаманного районам Харківської області.

Активну участь в цьому конкурсі народного декоративного мистецтва взяли викладачі ІДХШ: Олена Євгеніївна Тарєєва, Олена Вячеславівна Недавня та Яна Андріївна Міщенко. Створені ними ляльки-мотанки, з анотацією від наукових співробітників Ізюмського краєзнавчого музею, з успіхом демонтрувалися на виставці в Харкові під час проведення ІІІ заключного етапу конкурсу. Від організаторів заходу наші педагоги отримали Подяки за популяризацію традиційної української культури, виховання національного світогляду у населення Слобожанщини та залучення молоді до активної участі в мистецькому житті регіону.

Тож дякуємо нашим педагогам за майстерність, оригінальність та якість виконаного твору й зичимо їм нових творчих успіхів!

Кiлькiсть переглядiв: 326

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.