Юні художники пробували сили в інтелектуальному змаганні

22 березня в приміщенні обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів відбулася обласна олімпіада з історії образотворчого мистецтва серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Харківщини. Цього року олімпіада була присвячена творчості видатного художника зі світовим ім’ям, який народився на Слобожанщині 170 років тому, - І.Ю. Рєпіна.

Більше десяти років олімпіада збирає школярів, які навчаються образотворчому мистецтву в .художніх школах та художніх відділеннях шкіл естетичного виховання нашої області Приємно зазначити, що, як і в попередні роки, учні Ізюмської дитячої художньої школи ім. С.І.Васильківського показали на цьому змаганні міцні знання з історії образотворчого мистецтва, вміння аналізувати художні твори, їх стилі і жанри. За підсумками, що проводилися за рейтинговою системою оцінювання, восьмикласниці нашої школи Валерія Гончаренко і Ганна Вєтрова зайняли відповідно 6 і 9 місця серед 51 учасника Тож Валерія стала дипломантом олімпіади, а Ганна отримала сертифікат учасника.

Після завершення олімпіади для всіх учасників заходу організатори підготували цікавий сюрприз — можливість відвідати виставку картин Т.Г. Шевченка (оригіналів), яка в цей час була розгорнута в залах Харківського художнього музею з нагоди 200-річчя від дня народження видатного українського поета і художника./Files/images/Під час проведення олімпіади з історії образотворчого мистецтва 2014.jpg

Під час проведення олімпіади з історіїобразотворчого мистецтва

/Files/images/Дипломант олімпіади Валерія Гончаренко під час екскурсії в Харківському художньому мзеїВалерія.jpg

Валерія Гончаренко під час екскурсіїу залах Харківського художнього музею

Кiлькiсть переглядiв: 286

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.