СВЯТО ВЕСЕЛОЩІВ І РОЗВАГ

На фото: майбутні випускники разом зі своєю наставницею - О.Є. Тарєєвою святкують Масляну

Зима є випробуванням для кожної людини: короткий світловий день, холодні вітри, сніг, сльота. Тому настання весни є довгоочікуваною подією, яку неодмінно потрібно відзначити. Раніше люди вірили, що молода Весна занадто слабка, щоб здолати стару хитру Зиму, тож аби допомогти їй прогнати холоди потрібно влаштовувати веселі гуляння. Як і в давні часи, традиційне свято Масляна відзначається й нині протягом цілого тижня, наприкінці якого спалюється опудало Зими — Масниця і люди радіють оновленню, що несе весна, сподіваються на майбутній рясний врожай, покращання свого життя.

З веселощами і розвагами проходить святковий тиждень і в Ізюмі. Особливо вражає дійство, яке відбувається на центральній площі міста в суботу, коли народне гуляння досягає свого апогею й багатотисячна юрба ізюмчан збирається біля опудала Зими для фінального святкового акорду. Приємно, що як і минулого року, свою часточку у загальний піднесений настрій городян внесли педагоги і вихованці Ізюмської дитячої художньої школи ім. С.І. Васильківського. Викладачі створили чудові декорації, які органічно “вписалися” в загальний простір площі, а потім з учнями старших класів створили опудало Зими-Масниці, яке викликало неабияку зацікавленість у присутніх і бажання сфотографуватися з ним напам'ять.

Святкові заходи з чаюванням і солодощами для дітей відбулися і в нашому навчальному закладі. Тож хай радісний і світлий настрій, який їх супроводжував, надовго залишиться в дитячій пам'яті, а майбутнє дарує їм тільки тепло і нове щастя!

Кiлькiсть переглядiв: 226

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.