ПОДАРУНОК ДРУГУ

В 20 кілометрах на схід від Чернівців знаходиться православний чоловічий Свято-Вознесенський монастир відомий усім не тільки своїми архітектурними спорудами, унікальним розписом інтер'єру (фресками), мощами святих, але й тим, що ченці цього монастиря активно займаються благочинністю. При ньому функціонує сирітський притулок, що знаходиться в селі Молниця. У будинку-притулку проживає понад 250 дітей, серед яких багато інвалідів, невиліковно хворих дітей. Монахи докладають багато зусиль аби діти отримували необхідне для них лікування, а у майбутньому можливість отримати освіту, роботу, житло. Як можуть, їм у цій справі допомагають прихожани й паломники з усієї України.

У вересні цього року, за ініціативи волонтера Ізюмського відділення Товариства Червоного Хреста України, прихожанки Ізюмського Свято-Вознесенського кафедрального собору Тамари Георгіївни Шеін, до цієї справи долучилися й учні Ізюмської дитячої художньої школи ім. С. І. Васильківського. Понад тридцяти наших вихованців взяли участь у благодійній акції на підтримку хворих дітей — подарували їм альбом зі своїми роботами, виконаними у різних жанрах і техніках, проте об'єднаних єдиним життєствердним, позитивним емоційним настроєм, яким ми всі завжди хочемо поділитися з товаришами і близькими людьми. Звідси й назва альбому - “Подарунок другу”.

Альбом був переданий Т.Г. Шеін до притулку в с. Молниця під час поїздки ізюмських паломників до Свято-Вознесенського монастиря наприкінці вересня поточного року. Сподіваємося, що цей дарунок стане до вподоби нашим новим маленьким друзям, додасть їм оптимістичного настрою й сприятиме скорішому одужанню.

Кiлькiсть переглядiв: 183

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.